Mrożone kluski i pyzy – sposób na szybki obiad
Różnego rodzaju mrożonki zrewolucjonizowały każdą kuchnię – począwszy od mrożonych warzyw…
Ziemniaki pieczone w piwie – hit jesienno-zimowych imprez
Jesień i zima to czas, w którym ze znajomymi spotykamy się raczej w domowym zaciszu. Pogoda za…
Kanapki, grzanki i tosty – sprawdź, jak w kilka minut przygotować różne przekąski z chleba
Kanapki, zapiekanki, grzanki i tosty – każda z tych chlebowych przekąsek ma swoich entuzjastów.
Najlepsze gofry domowe – jak i w czym je zrobić?
Chrupiące i przyrumienione, a może puszyste i rozpływające się w ustach – nieważne, jakie…
Przekąski do alkoholu - co wybrać, aby było smacznie i zdrowo?
Imprezy przy alkoholu to coś, co ogromnie łączy ludzi. Eleganckie gustowne przyjęcia, na…
Jak podać desery w restauracyjnym stylu - poradnik
W poprzednim artykule w żadnym razie nie wyczerpaliśmy tematu, jeśli chodzi o kwestię podawania…
Ciasto czekoladowe. Jak sprawić, by był to zdrowszy deser?
Ciasto czekoladowe kojarzy się zwykle z bombą kaloryczną. Ma w sobie dużo cukru, mąkę…
Dodatki, które nadadzą smaku każdej potrawie
Nawet najbardziej efektowne przyprawy nie są czasem w stanie dostatecznie wzbogacić smaku potrawy.
Jak ciekawie udekorować tort urodzinowy?
Tort to szczególny rodzaj ciasta wypiekany na specjalne okazje, takie jak urodziny. Za specjalny…