Zdrowa żywność | Zdrowa dieta | zdrowojemy.pl

Domowe ciastka owsiane z musli

Składniki na DOMOWE CIASTECZKA OWSIANE Z MUSLI

Przygotowanie:

  1. 100 gram masła rozgrzewamy na patelni.
  2. Do masła dodajemy płatki musli. Smażymy je do momentu, kiedy lekko przyrumienią się.
  3. Pod koniec smażenia dodajemy 60 g cukru. Powinien się stopić. Tak przygotowane płatki odkładamy do miseczki.
  4. Mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy również niewielką szczyptę soli oraz cukier wanilinowy.
  5. Łączymy mąkę z płatkami musli
  6. Dodajemy roztrzepane jajka i mieszamy całość.

Moja masa była zbita, a więc pozwoliłam sobie niewielką łyżką nabierać ciasto, a następnie układać na wysmarowanej masłem blaszce.

Domowe ciasteczka owsiane pieczemy ok. 15 minut, najlepiej w temperaturze 180° C.

Exit mobile version