Nie od dziś wiadomo, że dobry posiłek jest podstawą udanego dnia. Niemal każde miasto dysponuje wieloma punktami, gdzie można posilić się dobrą strawą i ugasić pragnienie. Bary, knajpy, puby, lodziarnie, restauracje…wszystkie lokale kuszą wystawnymi daniami oraz reklamami. Plusem tak bogatej oferty jest fakt, iż codziennie możemy zjeść inny posiłek poza domem, jednak nadmiar czegokolwiek sprawia, że czujemy się zdezorientowani i niezdecydowani.
Wygodnie byłoby, gdyby wszyscy mieli identyczne kubki smakowe, jednak z jedzeniem jest jak z muzyką – nie każdy lubi to samo. Warto cały czas próbować, szukać i odkrywać nieznane, jednak dobrze mieć sprawdzony punkt, gdzie zawsze można wstąpić, by pysznie zjeść.
Niewielkie miasto, wielkie możliwości
Zarówno mieszkańcy, jak i ludzie przebywający przejazdem w stolicy podkarpacia Rzeszowie są postawieni przed trudnym wyborem, bowiem wspomniane miasto jest przepełnione punktami z jedzeniem. Każdy z nich oferuje (według własnego uznania) coś ciekawego, ale warto mieć na uwadze, że nie wszystko co jest dobre dla innych, będzie dobre dla nas. Świetna restauracja to taka, w której MY czujemy się świetnie. Jasno określone upodobania kulinarne lub nietolerancje pokarmowe tylko pozornie ułatwiają sprawę, gdyż nawet po wykluczeniu kilku miejsc, liczba kuszących swoim asortymentem restauracji w Rzeszowie jest naprawdę spora, mimo że w porównaniu do Krakowa czy Warszawy, jest on stosunkowo małym miastem.
Wspaniałość pod każdym względem
Dla większości konsumentów, kluczową rolę podczas spożywania posiłku odgrywa nie tylko smak, ale także spokój, przyjazna atmosfera oraz obsługa. Niełatwo spotkać człowieka, który zupełnie szczerze przyznałby, iż preferuje jedzenie w biegu lub nieprzyjemnym hałasie. Posiłek smakuje lepiej, gdy można go celebrować. Usytuowaną w hotelu Falcon restaurację Kulisy otacza cicha okolica, zatem możemy być spokojni, że tak zwane ,,rozpraszacze” nie odciągną naszej uwagi od potrawy. Trzeba pamiętać, że nakarmione powinny zostać wszystkie zmysły, dlatego dania, znajdujące się w menu Kulis cieszą nie tylko podniebienie, ale zapewniają również ucztę dla naszego węchu oraz oczu. Świeże, sezonowe i pachnące składniki od razu przywodzą na myśl posiłki, przygotowywane w domu przez ukochaną mamę lub babcię, a tym samym kojarzące się z czasami dzieciństwa. Dzięki różnorodności oraz tworzeniu w myśl zasady ,,klient nasz Pan”, osoby cierpiące na celiakię lub nietolerancję glutenu przede wszystkim unikną monotonii, ale także bez problemu będą mogły cieszyć się ulubionymi daniami w gronie przyjaciół, rodziny lub partnerów biznesowych, albowiem klasyczny, elegancki wystrój czyni restaurację miejscem idealnym na każdą okazję.